Iniciació a la Guitarra

Aquest curs d’iniciació a la guitarra va adreçat a nens/es que vulguin conèixer el
funcionament i les possibilitats d’aquest instrument tan típic de la nostra cultura.
A través d’una metodologia lúdica i activa, el nen/a interioritzarà la correcta
col·locació corporal, la correcta col·locació dels dits al instrument, les seves
possibilitats sonores, la rítmica a seguir en una determinada melodia, els primers
acords…per aconseguir globalment fer un conjunt instrumental sòlid en que cada
membre assumeixi el seu grau de responsabilitat, per realitzar peces de diferents
estils de música.

Objectius de l’activitat

  • Conèixer un instrument musical i les seves possibilitats sonores.
  • Reforçar el coneixement del llenguatge musical.
  • Posar en pràctica aquest coneixement a través d’un instrument Real.
  • Afavorir la motricitat manual i les relacions cognitives que s’estableixen.
  • Descobrir nous estils de música.
  • Sentir-se part d’un grup, i conèixer les responsabilitats que això comporta.
  • Aprendre, tot passant-s’ho bé!!!.

Desenvolupament

Ja des de el primer dia de l’activitat, el nen/a participarà activament tocant el seu instrument (es imprescindible que cada membre del curs disposi del seu propi ), sota unes mínimes premisses de manipulació del mateix. Es a dir, que primerament ens fixarem en la part sensitiva del instrument, com sona, que escoltem, i com l’hem de manipular per a que soni allò que volem, després vindrà la part més acadèmica de saber que si col·loquem el dit aquí es un sol, i si el col·loquem allà es un do. l’Objectiu de l’activitat es que l’alumnat s’ho passi bé i gaudeixi de l’experiència musical, coneixent una nova forma de comunicar-se, tant a nivell emocional com racional.

Les sessions seran de 1 hora en aquestes coneixerem l’afinació del instrument, la col·locació dels dits per realitzar acords, la melodia que acompanya aquests acords i els baixos que donen més presència a la peça que s’estigui treballant.

El coneixement de cada tema que es treballi, es farà de manera gradual, fent-nos adonar de l’estructura de cada cançó, del ritme que ha de portar, de les sensacions que ens provoca, de com començar-la i com acabar-la…

Tot això es treballarà sota prèvia audició del tema en qüestió, coneixent així diferents tipus de música i les característiques que tenen cada estil, apropant-nos així al mon del la música clàssica, del pop, del blues i del rock.

Per aconseguir un bon funcionament de l’activitat, el grup no hauria de superar els cinc membres, d’aquesta manera l’educador podrà treballar d’una manera més individual, per aconseguir un resultat col·lectiu més positiu.

Als participants, se’ls hi proporcionarà un dossier amb els coneixements necessaris per a poder gaudir del instrument, amb tots els temes a treballar durant el curs, i amb un cd d’acompanyament, d’aquesta forma també podran gaudir de l’activitat a casa, fent participar del fet musical al seu entorn més immediat que és la família.
CURS IMPARTIT PER : ALBERT BLASCO
DURACIÓ: 1 HORA
DIRIGIT A NENS/ES DE 1r a 6è.
No IDEAL D’ ALUMNES: 6/7

MENU